9.1–24.1.2021

Sari Majander, Lauri Tiainen

Koronapandemian vuoksi rajoitamme näyttelyiden kävijämäärää enintään 5 henkilöön samanaikaisesti.

Sari Majander: Night Sweats

Ystäväni kertovat minulle, että he ovat uupuneita. Minäkin olen. Järsimme jännittyneinä kynsiämme samalla kun kysymme toisiltamme asioista, jotka valvottavan meitä öisin.

Aurinko nousee huomenna 8:52 Helsingissä. Se on kaksi minuuttia aikaisemmin kuin edellisaamuna. Ehkäpä saamme pestä petivaatteet, hyväksyä tahrat ja aloittaa alusta aamulla.

Night Sweats koostuu puupiirroksista kankaalle ja muista esineistä.

Sari Majander (s. 1989) on helsinkiläinen kuvataiteilija ja taidegraafikko. Night Sweats on Majanderin maisterin opinnäytteen toinen julkinen esittäminen. Opinnäytteen ensimmäinen osa Softie oli esillä Kuvan kevät 2020 -opinnäytetyönäyttelyssä.

Majander valmistui kuvataiteen kandidaatiksi University of Brightonista 2018 ja hän opiskelee kuvataiteen maisterin tutkintoa Taideyliopiston Kuvataideakatemiassa taidegrafiikan osastolla. Majander kuuluu taidegrafiikan työhuoneyhteisö Kellaripressiin Helsingissä.

Verkkosivu: sarimajander.com
Instagram: @sarimajander

Lauri Tiainen: Oleskelija

Oleskelija koostuu öljyvärimaalauksista, jotka luovat hetkellisyyden ja välittömyyden tunteen maalauksen ja katsojan välille.

Minulle oleskelu merkitsee mielentilaa ja se on ennen kaikkea luovuuden lähde, jossa mielikuvitus ja todellisuus voivat kohdata. Se on työskentelyni kannalta välttämätön tila, kuin vapaa alue, jolloin voin heittäytyä ajattomuuteen ja hiljaisuuteen, joka on elävää ja aina liikkeessä ja muutoksessa.

Siinä tilassa ei ole koskaan kahta samanlaista hetkeä, silloin ei ole kiire ja minulla on tilaa haaveilla. Haaveilu on tärkeää, sillä sen avulla voin luoda todellisuutta. Maalaukseni ovat mielikuvia, joista on tullut osa todellisuutta. Se on minulle kieli ja tapa ajatella materiaalin kautta ja se on kuin keskustelisin itseni kanssa.

Lauri Tiainen (s. 1988) on vantaalainen maalari, joka työskentelee pääasiassa abstraktin ja esittävän maalauksen välillä. Hän saa inspiraatiota tarkkailemalla omaa ympäristöään ja arjen asioita, kuten ihmisiä, musiikkia, luontoa ja muita taiteilijoita.

Tiainen viimeistelee maisteriopintojaan Kuvataideakatemiassa. Hän valmistui Kuvataiteen kandidaatiksi Kuvataideakatemiassa 2018 ja on opiskellut myös Oriveden opistossa vuosina 2014–2015 sekä valmistunut kuva-artesaaniksi Pekka Halosen akatemiasta vuonna 2014.

Instagram: @tiainen.lauri

Project Room

Lönnrotinkatu 35

00180, Helsinki

Avoinna ti–su klo 11–18