15.2–10.3.2019

The Latency of Images

Vapaa pääsy

Latency of Images -näyttely esittelee kymmenen nuoren taiteilijan teoksia, joiden valmisteluvaiheessa keskityttiin havaintokyvyn tutkimiseen ja sen haastamiseen. Kuvausretket suuntautuivat vaihteleviin ympäristöihin, ja niiden metodina oli strolling – eräänlainen tietoinen kävelemisen tapa, joka avaa ja terävöittää aisteja. Käsitteen kehitti 1980-luvulla sveitsiläissosiologi Lucius Burckhardt kuvaamaan strategiaa, joka syventää ymmärrystä havaintoprosesseista ja voi siten auttaa ymmärtämään itseä ja ympäröivää maailmaa.

Kuvausretkiä koski kamerakielto, mikä mahdollisti häiriöttömän keskittymisen kuvauskohteeseen liittyvien seikkojen pohtimiseen. Kuvaa lähestyttiin hitaasti: kohteen äärelle palattiin kameran kanssa, kamera ladattuna analogisella filmillä, jotta kokemus hitaudesta korostuisi entisestään.

Latency of Images -näyttelyn taiteilijat ovat Susanna Autio, Felix Brenner, Samantha Conlon, Paola Guzmán Figueroa, Aleksi Kallioja, Christian Langenskiöld, Philipp Niemeyer, Verneri Salonen, Mathilde Tufféry, Laura Tuomi.

Näyttely pohjautuu Taideyliopiston Kuvataideakatemian valokuvan professori Katja Eydelin Strollogy-kurssille.

Exhibition Laboratory

Merimiehenkatu 36 C

00150, Helsinki

Avoinna ti–su klo 11–18