10.10–8.11.2020

Kuvan Kevät 2020

Kuvan Kevät 2020: Taideyliopiston Kuvataideakatemian maisterinäyttely

Kuvan Kevät, vihdoinkin! Toukokuulta koronan takia peruutettu maisterinäyttely järjestetään tänä vuonna loka-marraskuussa.

Näyttelyyn osallistuu 39 kuvataiteen maisterin tutkintoaan viimeistelevää taiteilijaa Kuvataideakatemian opetusalueilta: maalaus, kuvanveisto, taidegrafiikka ja tila-aikataiteet.

Näyttely on esillä kolmessa näyttelytilassa:

Exhibition Laboratory C, Merimiehenkatu 36, C-rappu
Exhibition Laboratory B, Merimiehenkatu 36, B-rappu
Project Room, Lönnrotinkatu 35

Avoinna ti–su 11–18. Vapaa pääsy.

Muutokset mahdollisia!

Tapahtumat

Järjestämme näyttelyn aikana performansseja ja opastettuja kierroksia pienryhmille.

Tänä vuonna emme järjestä Kuvan Kevät -yleisöavajaisia.

Opastetut kierrokset

Sunnuntai 25.10. klo 14: Taidekeräilijä, Kuvataideakatemian ystävät ry.:n puheenjohtaja Seppo Fränti. Rajoitettu osallistujamäärä, ilmoittaudu tapahtumaan tämän linkin kautta.

Lauantai 31.10. klo 14: Anastasia Isakova ja Katariina Timonen ovat Amos Rexissä nähdyn Generation 2020 -näyttelyn kuraattoreita. He ovat opiskelleet Kuvataideakatemian Praxis-maisteriohjelmassa. Rajoitettu osallistujamäärä, ilmoittaudu tapahtumaan tämän linkin kautta.

Koti ei ole siellä missä minäkin

Performanssi: paikannan tilaa sen sielut seinillä

28.10., 29.10. ja 30.10.
Performanssi käynnissä klo 15-18
Esitykseen pääsee kerralla 1-2 henkilöä esiintyjien kanssa. Ilmoittautuminen 28.10. esitykseen täältä.
Ilmoittautuminen 29.10. esitykseen täältä.
Ilmoittautuminen 30.10. esitykseen täältä.

Esiintyjät: Henri Tuulasjärvi ja Ida Sofia Fleming
Äänellinen neuvonantaja: Ville Kabrell
Exhibition Laboratory, Merimiehenkatu 36 C

Timo Viialainen: Engagement

Performanssi & informatiivinen tilaisuus sähköstä

Melkein jokaisesta rakennuksesta, jossa vietämme aikaa, löytyy kaappi, jonka sisältä löytyyihmeellisen voiman omaava esine. Se on vipu, kahva tai nappi, jota painamalla sähköt katkeavat. Sähköjen katkeamisen jälkeen sammuvat ennen pitkää myös akulliset laitteet. Jokaisesta sähkön piirissä olevasta tilasta on mahdollista myös katkaista sähköt, sillä jokainen tila on aina jonkin pääkytkimen takana.

Pääkytkimiä on käytetty historiassa paitsi takaamaan turvallinen sähkötyöskentely korjaus- ja asennustoimenpiteitä suorittaessa, myös hätätilanteissa, pelastustoimenpiteissä, pankkiryöstöissä, joukkojen hallinnassa sekä syystä tai toisesta ei toivottujen tilaisuuksien, kuten poliittisten ja uskonnollisten kokoontumisten sekä nuorisokulttuurien sähköisesti vahvistettujen musiikkitapahtumien äkillisessä lopettamisessa. Usein päätös sähköjen katkaisusta on syntynyt spontaanisti elävässä tilanteessa ja paineen alla, ehkä siksi, että se on ollut mahdollista ja koska sen vaikutus on niin välitön ja tehokas.

Olen selvittänyt mahdollisuutta käyttää tätä välitöntä ja tehokasta keinoa nykytilanteessa, jossa julkisten tilojen digitaalinen laitteisto on usein useamman yrityksen tai tahon vastuulla ja kokonaiskuvan hallinnan eriytyminen luo otollisen maaperän sitouttavan digitalisaation päämäärien toteutumiselle. Erinäisten neuvottelujen tuloksena olen saanut luvan taiteellisen teoksen toteuttamiseen, jossa nappia painamalla on mahdollisuus katkaista Exhibition Laboratory -galleriatilan sähköt. Engagement-performanssi rakentuu näiden neuvottelujen pohjalta, ja sen pyrkimyksenä on kokemuksellisen tiedon ja ei-tiedon tavoittaminen niistä voimista, jotka vaikuttavat meissä ja meitä ympäröivissä laitteissa.

Esitykset:

Torstai 22.10 klo 19
Torstai 5.11 klo 19
Lauantai 7.11 klo 19

Kesto: n. 40 min.
Exhibition Laboratory, Merimiehenkatu 36 C
Rajoitettu osallistujamäärä. Ilmoittautuminen 22.10. esitykseen täältä.
Ilmoittautuminen 5.11. esitykseen täältä.
Ilmoittautuminen 7.11. esitykseen täältä.

Katalogi

Kuvan Kevät 2020 -katalogi on saatavilla näyttelytiloissa.

Kuvan Kevät -blogi

Kuvan Kevät -blogi on käynnissä! Vuonna 2020 blogiin kirjoittavat maalustaiteen maisteriopiskelijat Eva Lamppu ja Val Smets. Pääset blogiin tästä.

Exhibition Laboratory

Merimiehenkatu 36 C

00150, Helsinki

Avoinna ti–su klo 11–18

Exhibition Laboratory B

Merimiehenkatu 36 B

00150, Helsinki

Avoinna ti–su 11–18

Project Room

Lönnrotinkatu 35

00180, Helsinki

Avoinna ti–su klo 11–18