10.1–26.1.2020

Emma Luukkala, Iiri Poteri

Emma Luukkala: Romppeet

Löysin perhealbumista valokuvan lapsuuden huoneestani. Kuvan keskelle on rajattu hylly, jonka jokainen taso pursuaa tavaraa. Alimpana olevat kaksi vetolaatikkoa ovat hieman nyrjällään eivätkä mahdu kiinni. Tavaroita on myös hyllyn päällä ja ympäri lattiaa. Kirjoja, vihkoja, kirjeitä, rasioita, purkkeja, kasetteja, muutama pehmolelu, paljon tunnistamattomia muoviesineitä ja outoja askarteluja. Irroitan kuvan albumista ja laitan sen kehyksiin kotini seinälle.

Romppeet on Emma Luukkalan ensimmäinen yksityisnäyttely ja osa hänen taiteen maisterin opinnäytettään. Näyttelyssä on esillä maalauksia, jotka käsittelevät arjen sotkua ja materiaalista perintöä kodin mittakaavassa.

Emma Luukkala (s. 1992, Tampere) viimeistelee kuvataiteen maisterin opintojaan Taideyliopiston Kuvataideakatemiassa maalauksen opetusalueella. Hän on osallistunut useisiin ryhmänäyttelyihin, viimeisimpinä kotinäyttely Ripples (2019) Helsingissä, Can’t Leave Home Without It (2019) Splitissä Kroatiassa ja Täällä asui jokin ennen meitä (2019) duonäyttely Turussa. Luukkalan ensimmäiset yksityisnäyttelyt ovat vuonna 2020: tammikuussa galleria Project Roomissa ja syyskuussa Galleria Kenetissä Helsingissä. Toukokuussa 2020 hän osallistuu Kuvataideakatemian Kuvan Kevät -maisterinäyttelyyn.

www.emmaluukkala.com instagram @emmaluukkala

Iiri Poteri: Tässä olemme

Hei,

olen iloinen siitä, että olet täällä. Jännittää, mitä ajattelet ja tunnet. Mietitkö koskaan miten kaikki menikään, miten olemme nyt tässä? Vai onko sillä niin väliä. Se voi olla välähtävä muisto tai unohdettu haju, joka herättää tunteen. Tiedätkö sen tunteen, jolle on vaikeata löytää sanoja? Muistot muuttuvat, niin tunteetkin. Toivon ja pelkään, mutta aina yllätyn. Hämmennyksen keskellä pysähdyn. Olet siinä. Jaamme tämän hetken ja se on tärkeintä.

Terkuin, Iiri

Tässä olemme -näyttely puhuu suhteista. Videoteokset ja äänitetyt tarinat heijastelevat hetkittäin ihmisluonteen mielettömyyttä, sekä raottaa yhteiskunnan asemaa odotusten ohjaajana. Näyttely on osa maisterin opinnäytettä Taideyliopiston Kuvataideakatemiassa.

Olen Iiri Poteri (s. 1992, Espoo), ja asun ja työskentelen Helsingissä. Erilaisia välineitä, kuten liikkuvaa kuvaa ja ääntä käyttäen tutkin haavoittuvuuden, vuorovaikutuksen ja autenttisuuden teemoja. Olen valmistunut Pekka Halosen akatemiasta valokuvauksen koulutusohjelmasta sekä kuvataiteen kandidaatiksi Kuvataideakatemian tila-aikataiteiden opetusalueelta. Tällä hetkellä työskentelen kuvataiteen maisteriopintojen parissa Kuvataideakatemiassa. Viime lokakuussa videoteokseni oli ryhmänäyttelyssä Kroatiassa ja ensi vuoden toukokuussa osallistun Kuvataideakatemian Kuvan Kevät -maisterinäyttelyyn.

Instagram @iiripoteri

Project Room

Lönnrotinkatu 35

00180, Helsinki

Avoinna ti–su klo 11–18