previouspauseresumeseuraava
Iida Valkonen: 4 H 30 MIN, 2016, lyijykynäpiirros / pencil drawing, kuva: Petri Summanen

Iida Valkonen

4 H 30 MIN, 2016

Olen miettinyt viime aikoina erityistesti sitä, miten piirrän ja pohtinut piirtämisen hetkellä tapahtuvaa ajattelun kulkua. Juuri nyt minua viehättää välineiden yksinkertaisuus ja viivan luonteen tarkkailu. Parin vuoden ajan olen liikkunut kauemmas esittävän kuvan tekemisestä, josta aikanaan lähdin liikkeelle. Tällä hetkellä työskentelen kuvan tekemisen ja käsitteellisen työskentelytavan välimaastossa.

Ennen kuin aloitan, valitsen liikeradan, jota haluan toistaa piirtäessäni ja myös sen, miten täytän käyttämäni piirustuspinnan.  Miten liikun piirustuksen äärellä ja missä järjestyksessä toimin?

Lopputulos on arvaamaton. Kaikki rakentuu valitsemani systeemin varaan, myös tätä systeemiä käyttäessäni joudun tekemään valintoja, sekä etukäteen että prosessin aikana. Jossain vaiheessa piirtämistä liikerata alkaa vääristyä, kun keho ja mieli väsyvät. Edeltävät jäljet vaikuttavat niitä seuraaviin, lopulta ne muodostavat eräänlaisen kudelman joka peilaa mieleni liikkeitä. Systeemi ei ole oikotie onneen, se haastaa tekijän ajattelua ja tällä tavoin toteutettuna vaatii myös fyysistä kestävyyttä.

Iida Valkonen, 1989, Lapinlahti

iidavalkonen.blogspot.fi

FORUM BOX