previouspauseresumeseuraava
Veistos: hirven luu ja jäänteet, liikkuva kuva ja ääni / Sculpture: elk bone and elk remains, moving image and sound

Harriina Räinä

Hunted

Teokseen liittyvä esitys (kesto n. 40 min) on nähtävissä Oksasenkatu 11 -galleriassa 2.6. klo 19:00.

Hunted tutkii hirvenmetsästystä prosessina ja hirveä metsästettynä kehona. Teoksen taustalla on pohdinta omasta kehostani, joka kasvoi aikoinaan täyteen mittaansa hirvenlihaa syömällä. Metsästetyn eläimen ruumis ja sen sisältämät ainesosat toimivat rakennusmateriaaleina syöjän keholle. Minua kiinnostaa muodonmuutos, jonka eläimen materia kokee sulautuessaan osaksi toista kehoa.

Seurasin syksyllä 2017 pientä pohjoispohjanmaalaista hirvenmetsästysseuraa. Odotin hiljaa passissa. Kuuntelin metsää. Katsoin Trackerista missä koirat ja muut metsästäjät olivat. Metsästysmajan viereisessä ladossa roikkui emä ja vasa odottamassa leikkuuta. Hirvenmetsästys on perinteisesti vaatinut ympäristön ja metsästettävän eläimen kokonaisvaltaista tuntemusta sekä sitoutumista tehtävään työhön ja yhteisöön.

Olen kiinnostunut ihmisen tavoista kiinnittyä ympäristöönsä ja selviytyä sekä valtasuhteista, ruumiillisuudesta ja havainnon tapahtumasta. Praktiikkani kautta olen tutkinut muun muassa nykyihmisen ja “luonnon” välistä suhdetta, rakenteiden ja toimijuuksien dikotomioita ja ihmislajin maankäyttötapoja.

Harriina Räinä, 1989, Kemi

PROJECT ROOM

Oheismateriaali