previouspauseresumeseuraava
Carl Osberg: PAVILJONKIKOKOELMA / PAVILION CONSTELLATION, 2016, painomuste, öljy, pastelliväri ja akryyli neulotulle paperille ja vanerirakenteisiin asetetulle kankaalle, kuva: Petri Summanen

Carl Osberg

 PAVILJONKIKOKOELMA, 2016

Teokseni kumpuaa ateljeetyöskentelystä, jonka perustana on tekeminen, valmistaminen ja tuottaminen. Olen kiinnostunut ympäristössäni olevista odottamattomista lähteistä ja etsin uusia tapoja käyttää tavallisia materiaaleja.

Visuaalisuuden muodolliset välineet ja niiden tapa luoda merkityksiä ovat keskeisessä osassa tekemiäni piirustuksia, maalauksia ja grafiikkaa. Pyrin pitämään tavanomaiset ja helposti omaksuttavat kielikuvat taka-alalla siirtämällä teosteni aiheet uuteen kontekstiin. Tällä tavoin pyrin tuomaan esiin outouden tunteen ja taiteen tekemisen affektiivisen potentiaalin.

Olen kiinnostunut konstruktivismista ja Bauhausista siinä määrin kuin ne edustavat visionääristä idealismia, jonka päämääränä on luoda asioiden välisen kommunikaation mahdollistava sanasto. Uusin teokseni sisältää viittauksia tähän dogmaattiseen kieleen. Pyrkimykseni on tutkia ideaa maailman rakentumisesta, joka perustuu jäykkiin havaintomekanismeihin, jollaisista olemme nähneet esimerkkejä kautta historian – siksi ristikko. Nostan esiin useita, toisistaan erillisiä visuaalisia sanastoja, joiden kautta pyrin kuvaamaan sitä suuntaa, johon olemme kulttuurin tuottamisessa matkalla: päällekkäisyyteen, yhtäaikaisuuteen ja anarkiaan.

Carl Osberg, 1985, Vancouver, Kanada

http://carl-osberg.squarespace.com/

Kuvan Kevät blogi

FORUM BOX