LM SALLING / People Are Oysters / Project Room / 24.11.-10.12.2017

Clock icon 24. marraskuu 2017 - 10. joulukuu 2017

People Are Oysters on näyttely, joka on syntynyt sosiaalisten ja institutionaalisten paineiden alla. Näyttely käsittelee toiseuden tunnetta ja turhautumista ihmisiin, mutta tarjoaa myös pilkahduksen toivoa.

”Myytin luominen on ollut työssäni merkittävässä roolissa. Mytologioista puhuttaessa viitataan niiden muinaisiin merkityksiin, jotka yhdistetään usein uskontoihin ja hengellisiin käytäntöihin. Vaikka nuo assosiaatiot siirtyvät myös työhöni, tämän teeman alle tekemieni teosten ryhmä alkoi luoda omaa mytologiaansa.

Toiseuden tunnetta viestittää työssäni toistuva hahmo, joka muistuttaa visuaalisesti Disneyn Mikki Hiirtä. Tämä hahmo, jota kutsun nimellä Miki, on eksistentiaalisen häiriön ja kaaoksen manifesti. Miki on aina informaatiotulvan tilassa, Miki on hämmentynyt, mutta Miki yrittää. Miki on oivalluksen ruumiillistuma ylivoimaisten haasteiden ja ristiriitojen edessä."

L M Salling (s. 1989) on tanskalainen taiteilija, joka asuu ja työskentelee Helsingissä. People Are Oysters on Sallingin kuvataiteen maisterin opinnäytenäyttely.