Matti Koskinen

1987  | Turku  | Kuvanveisto

Teen asioita, jotka kiinnostavat minua ja joita ei välttämättä arvosteta tai pidetä selväjärkisen ihmisen touhuna. Taide on hyvä tekosyy. Olen valmistellut lopputyötäni yli kolme vuotta, ja työ jatkuu yhä. Se on galleriassa, se on sen ulkopuolella, se on kelluva saari, se on puutarha, se on koti, se on valtio, se on vapaus, se on ratkaisu.

Saaristossa kasvaneena luonto on minulle tärkeä asia. Kun olen vanha mies, minua edeltäneiden sukupolvien ratkaisujen takia tutut maisemat tulevat olemaan minulle tunnistamattomia.

Jos ymmärrät, että nykyinen kulutukseen perustuva elämäntapamme on uppoava laiva, ota mukaasi mitä tarvitset ja lähde kauas pois. Etsi itsellesi autio saari tai vaella erämaahan, kunnes et enää kohtaa ainuttakaan ihmistä. Tee luonnosta kotisi, opi elämään sovussa sen kanssa ja toivo parasta.

Masafumi Nagasaki on sanonut: ”Joskus kun olen vuorilla, katson alas ja näen kuvajaiseni. Kun se on pieni, tiedän olevani sopusoinnussa luonnon kanssa. Jos se näyttää liian suurelta, se on merkki, että läsnäoloni tällä saarella on kasvanut liian suureksi”.