previouspauseresumeseuraava
Installaatio

Yassine Khaled

LOVE ME

 

Installaatiossani Love Me haluan tutkia psykologisia kysymyksiä fyysisten kokemusten kautta. Teos pohtii jokapäiväistä elämää eri perspektiiveistä ja tarjoaa katsojille oivalluksia asettamalla heidät osaksi teoksen avaruudellisia ja visuaalisia ulottuvuuksia. Installaation visuaalisuus ja merkitys täydentyvät katsojien kokemuksesta.

 

Teoksen tarkoitus on rikkoa rajoja katsojien ja installaation välillä sekä välittää yleisölle selkeä kuva, jonka kanssa he voivat olla vuorovaikutuksessa

 

Love Me -installaatiossa kokemus todellisuudesta muuttuu kokemukseksi unen näkemisestä. Katsojat voivat vierailla uudelleen muokatussa unessa, vaikka uni ei välttämättä itsessään muistutakaan unta, vaan todellisuutta itseään. Love Me saattaa vallata katsojan mielen ja vakuuttaa hänen olevan toisen todellisuuden sisällä.

 

Veistoksen ja installaation yhdistelmä luo myös surrealistisen vision antiikin Kreikan mytologiasta sekä Eirenesta, rauhan jumalattaresta, joka pitää käsivarsillaan Plutosta, vaurauden jumaluutta. Alkuperäinen Kefisodotoksen veistos symboloi rauhan siunauksellista vaikutusta ja mukanaan tuomaa hyötyä.

 

Love Me on toinen osa teossarjaani A Territory Under MaMa. Työstän teossarjaani vuoden 2017 ajan. Sarjan viimeinen osa on näytteillä Galleria Huudossa 28.1012.11.2017.

 

 

Yassine Khaled, 1988 Sefrou, Marokko

 

LISÄTILA ( Merimiehenkatu 36 E )

Oheismateriaali