previouspauseresumeseuraava
Iona Roisin: To kill the body you must remove the head

Iona Roisin & Flora Bouteille / 7.–15.4.2018 / Project Room

Clock icon 7. huhtikuu 2018 - 15. huhtikuu 2018

Give me what I want and then leave me alone /

Flora Bouteille ja Iona Roisin

 

…se sopii, meidän toiveet vaan on eri suuntaisia,
niinku mä haluan nolata yleisön ja sä haluat nolata itsesi

haha älä viittiiiiiiiii

me yritetään vaan molemmat pitää hauskaa …

eli - perustasolla yhteinen aihe on erotiikka, mutta myös,
jättäen tilaa avoimuudelle
Kieroja asioita tai vääriä asioita

niinku, tää koko juttu vois olla hauska mutta se ei oo

oon ajatellu ‘pakotettuja liitännäisiä’
yrittää pakottaa jotain joksikin tai subjektikoneeksi

ok joo en oo sitä vastaan, mutta ei mulla oo suhdettakaan siihen,
tai ehkä voin lähestyä sitä jonkun kautta joka liittyy väkivallan läheisyyteen?

niin se ja että asiat joiden ei halua kummittelevan sulle kummittelee sulle – se yhdistyy abstraktiin post-traumaattisuuteen

ok ja luulen että sillä on jotain tekemistä rajojen kanssa – ettei huomioi niitä, tai menettää ne?

niin, on selvää että maailma on ’mukautunut’ meidän haluihin laitteiden kautta, ja tää on se mikä mahdollistaa

Give Me What I Want And Then Leave Me Alone- asenteen

Luulen että se jotenki johtuu siitä illuusiosta jonka numeeriset / abstraktit alustat luo meille, ne sopeutuu aina meihin, meidän tarpeisiin, ennakoi meidän halut jne. eli meidän laitteilla on tapana saada meidät uskomaan että me ollaan jumalia maailman keskipisteessä vaikka on olemassa yhtä paljon ihmisiä kuin (kuvitteellisia) keskuksiakin.

okei eli:

~

Flora Bouteille (s.1993) asuu ja työskentelee Helsingissä ja Lyonissa. Hän on kiinnostunut nopeudesta, järkiperäistämisestä, määrittämisestä ja halusta. Käyttäen keksimäänsä ‘joustavan appropriaation metodia’ (method of fluid appropriation) tutkiakseen erilaisia performatiivisia muotoja, hän antaa erityishuomiota inkoatiiviselle (sellainen verbi tai verbijohdos, joka ilmaisee kantasanan ilmaiseman tilan alkamista tai siihen joutumista) joka on olemassa leikissä ja roolileikissä, mutta myös muotojen tekemisen yksinkertaisessa tosiasiassa. Epävarmuudessaan hänen teoksensa ovat hetkellisiä ilmestyksiä, ne löytävät merkityksensä jatkuvassa muutoksessa, aivan kuin ne eivät voisi sitoutua esittämisen määrättyyn tilaan, muotoon tai toistettavuuteen – teoksen tilaan tapana toimia. Näissä ilmestyksissä ruumiillistuu konkreettisten ja abstraktien tilojen yhdistämiseen sisältyvä muuttuvuus ja ahdistus, sekä kehoissamme näkyvät poikkeamat, jotka ilmaiset uusia normeja joita elämme.

Iona Roisin (s.1989) on brittiläinen kuvataiteilija, joka asuu ja työskentelee Helsingissä. Hänen teoksissaan on kyse mahdottomuuden ilmaisemisesta ja/tai ilmaisemisen mahdottomuudesta. Tämä kulminoituu ajatuksessa sanoinkuvaamattomasta (the Unspeakable), joka koskettaa vallan, syyllisyyden, osallisuuden, sentimentaalisuuden, suostumuksen ja rakkauden käsitteitä. Tässä näyttelyssä hänen teoksensa ovat olemassa erilaisina lähestymistapoina kysymykseen siitä kuinka jälleen/rakentaa, sekä tekemisen että katsomisen/kuluttamisen kautta eroottinen identiteetti.