previouspauseresumeseuraava
Artor Jesus Inkerö. Kuva: Petri Summanen

Artor Jesus Inkerö

Joskus laitan käteni ympärille paksun ja kireän kuminauhan, joka hetkellisesti estää veren takaisin kulkeutumisesen kädestä. Kädestä tulee tällöin suonikkaampi ja isompi sekä verisuonten pullistelu on näyttävämpää. Pumpin jälkeen
oloni on yleensä macho. Hauikseni ympärysmitta on 37 senttimetriä. Kireä ja tummanoranssinvärinen ihoa hiertävä kuminauha pysyy paikoillaan ja tunnen veren pakkautuvan käteeni. En aiemmin syönyt kalkkunaa tai parsakaalia. Nyt painan 61 kilogrammaa. Tavoitteeni lähentelee sumeasti kolmenumeroista lukua. Bulkkaaminen alkoi tuntua nautinnolliselta.

Tätä tekstiä kirjoittaessani helmikuussa 2016 olkapääni on ollut kipeänä jo viikon. Ajattelen gainssejä, joita olin saanut 9 kilogrammaa joulukuuhun mennessä. Pitää aloittaa nyrkkeily. Lähetän emailin ääniterapeutille, koska haluan maskulinisoida ääntäni. Lihakset kaulassani tuntuvat kireiltä. Kuvataideakatemia maksaa Calvin Klein -merkkiset bokserit (Koko M). Menen kuvausstudioon ja otan kuvan itsestäni. Hasselblad lähettää signaalin salamaan ja se välähtää. Esine heijastaa valon kehostaan Hasselbladin 80 millimetrisen objektiivin kautta rungon sisälle kennoon.

Minulle myönnettiin apuraha vuodeksi proteiinijauheisiin. Sekoitan sitä palautusjuomaan, josta tulee lähes 1500 kalorin smoothie. Syön kanaa. Painan 80 kilogrammaa. Huomaan ja arvostan gainssejä, ja sitä, että tarvitsen uusia vaatteita. Kotona salin jälkeen teen vielä punnerruksia saadakseni lisää verta lihaksiin. Mitattuani hauikseni kirjaan heti ylös senttimetrit. Kun mietin itse kuvaustilannetta, se on hyvin samankaltainen tapahtumiltaan kuin salilla peilin edessä fleksailu. Hyvän pumpin päätteeksi lihasten fleksaaminen tuntuu miellyttävämmältä. Studiossa pumppi on haasteellisempaa, koska se täytyy saada aikaseksi pelkästään kehonpainolla. Pyrin olemaan pumpissa. Se on eräänlainen ideaali olotila.

Säilytän yhden muiston. Se paketoidaan ilmatiiviisti säilyvyyden vuoksi ja arkistoidaan. Asetan harmaakortin objektin eteen.

Artor Jesus Inkerö, 1989

delinear.info/@artorjesusinkero

http://artorjesusinkero.com/

EXHIBITION LABORATORY