previouspauseresumeseuraava
Inma Herrera: Ogami, Hold on tightly, yksityiskohta installaatiosta. Kuva: Petri Summanen

Inma Herrera

OGAMI — PIDÄ TIUKASTI KIINNI, 2016

Arabikumi on yksi tärkeimmistä litografiassa käytetyistä etsausaineista. Siinä yhdistyy kaksi tärkeää ominaisuutta: se on hydrofiilistä (vettä rakastavaa), joten sillä käsitellyt pinnat ottavat paremmin vastaan vettä kuin painomusteessa olevia rasvayhdisteitä, ja kuivuttuaan se pysyy vesiliukoisuudestaan huolimatta hyvin kiinni painopinnan kuva-alueen ulkopuolisissa osissa. Hyvän etsausaineen tulee liueta veteen ja tuottaa painopinnalle mikroskooppisen ohut, vettä vastaan ottava kerros.

Arabikumia saadaan akasiapuun kuivuneesta, kumimaisesta mahlasta. Mahlaa erittyy puun rungosta ja oksista kyyneleen muotoisina pisaroina, jotka kovettuvat joutuessaan kosketuksiin ilman kanssa.

 ***

Suru ja loukatut tunteet purkautuvat itkuna. Jos ihminen pidättelee itkua, itkemisessä käytettävät lihakset jännittyvät. […] Korrelaatio lihasjännityksen ja itkun pidättelemisen välillä on niin tarkka, että on mahdollista havaita, mitä impulsseja tai tunteita henkilö pyrkii estämään, vain tarkkailemalla hänen lihastensa jännittyneisyyttä. […]

Tunteen tukahduttaminen tapahtuu, kun lihas, joka on vastuussa tunteista, eristetään kroonisesti jännittämällä tietoisuudesta, ja tähän lihakseen johtava hermo eristetään lihasverkostosta. […]

 

Ensimmäinen askel itsetietoisuuden palauttamiseen on tulla tietoiseksi jännityksestä. //

 

Tarve heijastaa ja ylläpitää kuvan voimia ja estää tunteita pääsemästä tietoisuuteen, jotka olisivat ristiriidassa kuvan kanssa.

 

Lähteet:

http://litografia.pl/en/slownik_gum.html

LOWEN, Alexander.  The voice of the body. The role of the body in psychotherapy. The Alexander Lowen Foundation, 2005, USA.

Inma Herrera, 1986, Madrid, Espanja

http://www.inma-herrera.com

EXHIBITION LABORATORY