previouspauseresumeseuraava
Alexei Gordin: ÄLÄ HÄIRITSE TAIDEPROJEKTIANI / DO NOT DISTURB ME FROM DOING MY ART PROJECT, 2016, sarja maalauksia / series of paintings

Alexei Gordin

ÄLÄ HÄIRITSE TAIDEPROJEKTIANI, 2016

Uusimpien maalauksieni ja piirustusteni teemat käsittelevät sekä taiteilijana olemista että ihmisyyttä nopeasti kehittyvässä kapitalistisessa yhteiskunnassa, jossa markkinavoimat ja ääri-individualistinen, kuluttamiseen perustuva kulttuuri kyseenalaistavat taiteen aseman  keskiluokkaisten ihmisten arkielämässä. Kuinka kipeästi me tarvitsemme nykytaidetta? Onko sen kautta mahdollista aikaansaada muutoksia tilanteessa, jossa taiteilijan persoona käsitetään yhä kliseiden ja myyttien kautta? Luon omassa taiteessani häiritseviä ja vastenmielisiä tilanteita, jotka heijastavat työnsä parissa yksin ahertavan taiteilijan tuntemaa pelkoa silloin, kun häntä ympäröi sivistymätön todellisuus, jossa taiteella on pikemminkin kielteinen kuin myönteinen tai ”parantava” rooli. Tässä mielessä teosteni kuvitteellisista hahmoista tulee antisankareita, ja he elävät julmassa ja vihamielisessä ympäristössä. Näiden maalausten ja piirustusten avainteemana on haastaa nykytaideyhteisön perinteinen näkemys taiteilijana olemisesta.

Kyseenalaistan työskentelyni kautta taiteen tekemisen mielekkyyden. Samalla kuitenkin itse teen taidetta, sillä onhan olemassa sellaisiakin ongelmia, joita ei voi ratkaista muuten kuin antamalla niiden olla ja yrittämällä tarjota edes jonkinlainen vastaus ihmisten rakentaman maailman epätäydellisyyteen.

Alexei Gordin, 1989, Venäjä

http://alexeigordin.weebly.com/

PROJECT ROOM