Eva+Pihta / Project Room / 16.9.–17.9.2017

Clock icon 16. syyskuu 2017 - 17. syyskuu 2017

Paino on viikonlopun kestoinen tapahtuma, joka koostuu kahdesta osasta. Lauantai-iltana klo 17–20 galleria on avoin kaikille. Luvassa on mm. liikkuvaa kuvaa, piirustuksia, installaatioita ja performansseja.

Sunnuntain työpajassa klo 13-17 tutkitaan painoa, painavuutta ja painetta välineinä kehotietoisuuden lisäämisessä. Apuna käytetään kankaita, liinoja, köysiä ja naruja sekä erilaisia painoja, itse valmistettuja puettavia veistoksia sekä kehon omaa painoa. Harjoituksia tehdään yksin ja pienissä ryhmissä. Työpajaan mahtuu 22 osallistujaa. Ilmoittautumiset osoitteeseen paino.project@gmail.com 13.9. mennessä.

Eva+Pihta ovat työskennelleet yhdessä parin vuoden ajan. He ovat mm. tehneet performansseja, järjestäneet erilaisia tapahtumia ja kursseja sekä fasilitoineet vertaisoppimisen tiloja.

Eva Kärki (s.1986) on kuudennen vuoden maalauksen opiskelija Kuvataideakatemiassa. Hän on viime aikoina käsitellyt työskentelyssään viivaa ja kehollisuutta eri näkökulmista. Häntä kiinnostavat erityisesti arkikokemuksesta poikkeavat keholliset kokemukset sekä rituaalit ja toisto. Projekti osa Kärjen kuvataiteen maisterin opinnäytettä.

Pihta Alina (s.1992) opiskelee kuvataidekasvatusta Aalto-yliopistossa. Pihta järjestää ja opettaa mm. shibarikursseja. Häntä kiinnostavat erityisesti turvallisempien tilojen luominen ja oppimisympäristöt, jotka mahdollistavat ennakkoluulotonta kohtaamista ja uusien asioiden kokeilemista.