Arja Kärkkäinen: Päiväpeitto / Project Room / 30.6.–30.7.2017

Clock icon 30. kesäkuu 2017 - 30. heinäkuu 2017

Heinäkuun ajan Project Roomissa on esillä Arja Kärkkäisen opinnäytenäyttely Päiväpeitto. Kuvan Keväässä ensi-iltansa saanut kuunnelma Äidin hermot muodostaa näyttelykokonaisuuden ytimen. Tekstiili- ja betoniveistoksista sekä kuunnelmasta koostuva teossarja kuvaa suomalaista puhumattomuuden kulttuuria ja sen väkivaltaisenakin ilmentyviä purkauksia, sanattomuuden seurauksia. Päiväpeitto on kaikkea sitä, mitä tapahtuu, kun mitään ei tapahdu. Leikkiä sellaisen kanssa, jolla on omat leikit. 

Kuunnelma on suomeksi, mutta siitä on luettavissa on myös englanninkielinen tekstiversio. The radio play is only in Finnish. There's a printed version to read for the English speakers.

Arja Kärkkäinen (s. 1986) asuu ja työskentelee Helsingissä. Hän on valmistunut Lahden Muotoiluinstituutista vaatesuunnittelijaksi sekä kuvataiteen kandidaatiksi Kuvataideakatemian kuvanveiston opetusalueelta. Kärkkäinen työskentelee useimmiten liikkuvan kuvan tai tekstiilin parissa, mutta erilaiset kokeilut ja yhdistelmät ovat usein oleellinen osa teoksen sisältöä. Teoksissa toistuvat yhteiskunnalliset teemat kuten kulutuskulttuuri, osallisuus ja ihmisten väliset sanattomat sopimukset.