previouspauseresumeseuraava
Elävä elokuvaesitys ja installaatio, projektorit, 16 mm filmiluupit, esineitä / Live cinema performance and installation; projectors; 16mm film loops; objects

Britt Al-Busultan

Ehdotus tulevaisuutta varten

Elokuva on valon, värin ja äänen juhla. Niiden fyysiset ja näennäiset ominaisuudet ovat omassa työssäni kaikki yhtä tärkeitä. Lähestymistapani elokuvantekoon on kerronnallinen, ja yhdistän työssäni elokuvista tutun trompe l’œil -illuusion aitoon materiaaliin, valon ja varjon dynaamiseen pintaan, ja luon tällä tavalla tilan kokeiluja varten. Yritän havaintojeni avulla tutkia kuvan pintaa ja tehdä sen ymmärrettäväksi paljastamalla ja purkamalla filmi-organismia erilaisten kokeilujen ja heijastamisen kautta.

Nykypäivän keskusteluista, ajankohtaisista pohjavirtauksista ja vaietuista yhteiskunnallisista ongelmista syntyy mielikuvitukseen perustuvia narratiiveja. Vaikuttaa siltä, että toiseuden ilmentämiselle ei nykyään ole tilaa. Oli kyseessä sitten tilanne, tapa tai erilainen ihminen, meillä ei ole tilaa ihmisille tai asioille, jotka eivät mukaudu yhdessä sovittuihin sääntöihin. Tavoitteenani on tarkastella marginaaleja ja avata kolmas tila, jossa jokaisella on syy olla olemassa ja jossa voidaan pohtia monenlaisia uusia tulevaisuuksia.

Pyrin luomaan tilanteita, joissa on mahdollista kuvitella polku, joka etenee eri tavalla kuin se, mitä olet tähän asti kulkenut.

 

Britt Al-Busultan, 1976, Alkhobar, Saudi-Arabia

PROJECT ROOM

Oheismateriaali